Tasapaino ja pystyasento

Heikentynyt tasapaino ja koordinaatiokyky estävät kehoa ylläpitämästä erilaisia asentoja ja reagoimasta ulkoisiin horjuttaviin tekijöihin. Näitä toimintoja harjoittamalla voidaan parantaa fyysistä suorituskykyä ja elämänlaatua. Tasapaino on yksi edellytys kävelylle.

Aktiivinen pystyasennon harjoittaminen parantaa tasapainoa, mutta se on myös välttämätöntä luutiheyden ylläpitoon sekä parempaan aineenvaihduntaan ja verenkiertoon.

Kuntoutuksen aloituksen haasteena on usein verenpaineen lasku pystyasennossa, ja sen kautta muodostuvat sekundääriset ongelmat. Robotisoidulla Erigo-laitteella vertikalisointi ja kuormitus voidaan aloittaa jo tehohoidossa. Dynaaminen seisomateline THERA-trainer Balo helpottaa verenpaineen pysymistä, kun kuntoutuja ei seiso passiivisesti paikallaan.

Tasapainon kehittäminen, kuten muukin harjoittelu, vaatii riittävän vaikeustason sekä useita toistoja. Turvallinen harjoitteluympäristö motivoivassa ympäristössä tuottavat parhaiten tuloksia. Interaktiivisen Tymo-terapia-alustan ja THERA-trainer Balo laitteen avulla haasteet on helppo asettaa kullekin kuntoutujalle sopiviksi.

Lisäksi erilaiset tasapainolaudat ja -tyynyt sekä muut harjoitteluvälineet monipuolistavat harjoittelua.

Referenssit

Salpakankaan lääkintävoimistelu ja h/p/Cosmos-matto

THERA- Trainer Balo ja Balance Trainer -käyttäjäkokemuksia

Ylöjärvellä tähdätään ikääntyvien aktiiviseen kuntouttamiseen

Kysy lisää

Harri Laakso

Myyntitiimipäällikkö
+358504348133

Asta Eerikäinen

Myyntipäällikkö, Pirkanmaa ja Länsi-Suomi
0417319746

Vesa Silvan

Myyntipäällikkö, Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomi
0504619989

Anniina Filppula

Myyntipäällikkö, Etelä- ja Lounais-Suomi
0451636200

Marjo Jännes-Malm

Tuotepäällikkö
040 707 3472

    Ota yhteyttä