Tasapaino ja pystyasento

Heikentynyt tasapaino ja koordinaatiokyky estävät kehoa ylläpitämästä erilaisia asentoja ja reagoimasta ulkoisiin horjuttaviin tekijöihin. Näitä toimintoja harjoittamalla voidaan parantaa fyysistä suorituskykyä ja elämänlaatua. Tasapaino on yksi edellytys kävelylle.

Aktiivinen pystyasennon harjoittaminen parantaa tasapainoa, mutta se on myös välttämätöntä luutiheyden ylläpitoon sekä parempaan aineenvaihduntaan ja verenkiertoon.

Kuntoutuksen aloituksen haasteena on usein verenpaineen lasku pystyasennossa, ja sen kautta muodostuvat sekundääriset ongelmat. Robotisoidulla Erigo-laitteella vertikalisointi ja kuormitus voidaan aloittaa jo tehohoidossa. Dynaaminen seisomateline THERA-trainer Balo helpottaa verenpaineen pysymistä, kun kuntoutuja ei seiso passiivisesti paikallaan.

Tasapainon kehittäminen, kuten muukin harjoittelu, vaatii riittävän vaikeustason sekä useita toistoja. Turvallinen harjoitteluympäristö motivoivassa ympäristössä tuottavat parhaiten tuloksia. Interaktiivisen Tymo-terapia-alustan ja THERA-trainer Balo- ja Coro -laitteiden avulla haasteet on helppo asettaa kullekin kuntoutujalle sopiviksi.

Lisäksi erilaiset tasapainolaudat ja -tyynyt sekä muut harjoitteluvälineet monipuolistavat harjoittelua.

Kysy lisää

Esko Nikkola

Avainasiakaspäällikkö, Häme, Itä- ja Kaakkois-Suomi, kuntoutuslaitokset
040 779 2960

Kimmo Korkola

Myyntipäällikkö, Länsi-Suomi ja Pohjanmaa
050 461 9989

Tiina Taivainen

Myyntipäällikkö, Etelä-Suomi
0417300622

Jaana Kouva

Myyntipäällikkö, Pohjois-Suomi
050 594 2271

Ville Tuominen

Myyntijohtaja
0407520988

Marjo Jännes-Malm

Tuotepäällikkö
040 707 3472

    Ota yhteyttä