Gogo Park uudistui jälleen Fysiolinen tuella

Teksti: Marissa Siivonen
Kuvat: Pasi Tiitola

Gogo Park avattiin Tampereen Hämeenpuistoon jo vuonna 1990. Keskuksen kuntosalilaitteet vaihtuvat tiuhaan tahtiin, kun vanhat laitteet viedään uusiin avautuviin keskuksiin. Parkissa onkin totuttu parhaisiin mahdollisiin laitteisiin.

Kun Gogo Park avattiin Hämeenpuistoon vuonna 1990, keskus rakennettiin pitkälti squashin ja ryhmäliikunnan ympärille. Myös kuntosalitunteja oli alusta lähtien, vaikka kuntosalialue oli nykyistä pienempi.

Nykyään Gogo Park tunnetaan ennen kaikkea ryhmäliikunnasta ja laadukkaasta kuntosalistaan. Squash-kenttiä on alkuperäisen kahdeksan sijaan kaksi, mikä on vapauttanut tilaa kuntosalialueiden laajentamiselle.

Toukokuussa 2023 Gogolla on jo 19 toimipistettä. Niiden joukossa on kolmenlaisia kuntosaleja. Parkin kaltaisia liikuntakeskuksia, joissa on tarjolla myös ryhmäliikuntaa, on kolme. Edullisia Express-saleja on yhteensä 15. Uusin tulokas on vuorokauden ympäri avoinna oleva Gym Anytime -keskus Tampereen Hervannassa.

GoGo Parkin viimeisin uudistus

Hämeenpuiston Gogo Park on paitsi ensimmäinen myös ketjun lippulaivakeskus. Asiakaskunta on laaja – kirjaimellisesti vauvasta vaariin.

– Täällä käy kaikenikäisiä asiakkaita: Parkissa on sekä vauvajumppia että senioriryhmiä, mutta paljon myös nuoria ja keski-ikäisiä jäseniä. Osa jäsenistä on käynyt avajaisista lähtien meillä, Mirka Halme, Gogo Parkin keskusvastaava, iloitsee.

Parkissa on useiden eri valmistajien kuntosalilaitteita. Gym80 on yksi pitkään käytössä olleista merkeistä.

Asiakkaat ovat tottuneet parhaaseen, ja siksi Parkin kuntosalilaitteistoa uudistetaan jatkuvasti. Niin tehtiin viimeksi helmikuussa 2023, kun Gym80-laitteet päivitettiin uusiin.

Parkin Gym80-laitteet oli vaihdettu edellisen kerran noin kuusi vuotta sitten, eikä niiden kunnossa ollut mitään moitittavaa. Gogolta kiitelläänkin Gym80-laitteita siitä, kuinka pitkäikäisiä ne ovat. Laitteet voi hyvin viedä uusiin keskuksiin, sillä ne toimivat useiden vuosien ahkeran käytön ja hyvän huollon jälkeen yhä moitteettomasti.

– Jyväskylän Keljoon avattiin uusi Gogo Express-sali, jonne tarvittiin laitteet. Päätimme, että vaihdamme tänne taas uudet ja viemme vanhat laitteet Keljoon, Halme kertoo uudistuksen taustoista.

Helmikuisessa uudistuksessa kalustettiin yhteensä kolme eri tilaa Gym80:n painopakka- ja vipuvarsilaitteilla. Jokaiseen tilaan kustomoitiin laitteet erilaisilla runko- ja verhoiluväreillä.

Koko uudistetun yläkerran kuntosalialueen Gym80-laitteisto on musta, ja painopakkalaitteiden pinta on röpelöistä krokopintaa. Lisäksi kokonaisuuteen valittiin joitakin Gym80:n uutuuslaitteita. Gogo Park onkin ensimmäisiä saleja Suomessa, josta löytyy Gym80:n uusimpia vipuvarsilaitteita.

Halme kertoo, että Parkin asiakkaat kehuvat etenkin Gym80:n helppokäyttöisyyttä.

– Säätövipu on hopeanvärinen, joten se erottuu mustasta laitteesta hyvin. Siksi Gym80-laitteet ovat myös vanhemmille jäsenille selkeitä käyttää. Vaikka laite vaihtuu uuteen, se tuntuu tutulta ja turvalliselta.

Kaista kiinni asennuksien ajan

Fysioline toimitti uudet Gym80-kuntosalilaitteet ja hoiti myös vanhojen laitteiden siirtämisen ja asentamisen Jyväskylän päässä.

Gogolta kerrotaan, että Parkin laiteuudistus kävi helposti, vaikka yläkerran kuntosalilta siirrettiin kymmenittäin laitteita ja tuotiin tilalle uudet. Asiakas sai ottaa rennosti, kun Fysioline hoiti toimituksen.

– Me lähinnä vain katsoimme, kun Fysioline hoiti kaiken, keskusvastaava Halme sanoo nauraen.

Fysiolinen päästä hoidettiin myös luvat Tampereen kaupungilta sulkea kokonainen kaista Hämeenpuistosta. Laitteet piti nimittäin siirtää ikkunoiden kautta, sillä ne eivät olisi mahtuneet ovista ja rappusista. Laitteiden siirtäminen sisään ja ulos oli millintarkkaa hommaa.

– Ikkunoihin ei jäänyt kuin joitain senttejä tilaa, kun laitteet siirrettiin. Mutta mihinkään ei jäänyt jälkeäkään! Oli hienoa katsella, kun itse ei tarvinnut murehtia. Aikataulu piti ja kaikki hoidettiin todella hyvin, Halme kiittelee.

Vaikka yläkerran kuntosalia uudistettiin, keskus pidettiin koko ajan auki asiakkaille. Yläkerran kuntosali oli kiinni kaksi päivää, jotta vanhat laitteet saatiin ulos ja uudet tilalle, mutta jo sitten sali palveli jälleen asiakkaita.

Vuokko Kronqvist ja Mirka Halme ovat tyytyväisiä uudistukseen

Pitkä yhteistyö Fysiolinen kanssa

Gogo ja Fysioline ovat tehneet yhteistyötä jo yli 20 vuoden ajan.

–  Kaksi tamperelaista yritystä toimivat hyvin yhteen, sillä kun yritykset ovat toisiaan lähellä, myös apu on aina tarvittaessa lähellä, Gogon ryhmäliikuntakoordinaattori Vuokko Kronqvist kiittelee.

Samoilla linjoilla on hänen äitinsä, yrityksen toimitusjohtaja Taru Vähätalo.

– Arvostamme sitä, että tiedämme, kenen kanssa teemme yhteistyötä ja kenelle voi soittaa, jos joku asia ei toimisi, hän sanoo.

Myös Fysiolinen huoltopalvelut saavat Vähätalolta kiitosta. Lisäksi hän kertoo pitävänsä erityisesti siitä, että varaosat löytyvät varaston hyllyiltä aina nopeasti.