Lasten neurologinen kuntoutus

Kuntoutusteknologia apuna lasten neurologisessa kuntoutuksessa

Kuntoutusteknologia tuo myös lasten neurologiseen kuntoutukseen lisää mahdollisuuksia ja intensiteettiä. Monista aikuisille suunnitelluista kuntoutuslaitteista löytyy myös lapsille suunnitellut versiot (esimerkiksi Armeo Spring -yläraajan kuntoutuslaite ja Lokomat-kävelyrobotti), ja osa kuntoutuslaitteista käy erikokoisille ja -ikäisille kuntoutujille, myös lapsille (Amadeo-sormirobotti, Lyra-kävelyrobotti, Myro-terapianäyttö, Tymo-terapia-alusta sekä Pablo-terapiakahva ja -sensorit).

Erityisesti lasten kuntoutuksessa kuntoutusteknologian pelimaailmat lisäävät harjoittelun mielekkyyttä sekä motivaatiota ja tehoa. Toistoja ja sitä kautta oppimista kertyy näin lähes huomaamatta ja harjoittelu on innostavaa. Teknologian hyödyntäminen kuntoutuksessa mahdollistaa myös kehityksen seuraamisen ja pienenkin edistymisen havainnoinnin.

Mitä lasten neurologinen kuntoutus on?

Lasten neurologisen kuntoutuksen tarkoitus on fysioterapian tai toimintaterapian avulla kehittää tai ylläpitää lapsen toimintakykyä, jos se on heikentynyt neurologisen sairauden tai vamman vuoksi. Kuntoutuksessa tärkeää on turvallisuus, laatu ja riittävä määrä toistoja. Erityisesti lasten fysioterapiassa ja lasten toimintaterapiassa korostuvat myös terapeutin kekseliäisyys ja kärsivällisyys, sillä terapia voi kestää useita vuosia – jopa läpi elämän.

Harri Laakso

Myyntitiimipäällikkö
+358504348133

Asta Eerikäinen

Myyntipäällikkö, Pirkanmaa ja Länsi-Suomi
0417319746

Vesa Silvan

Myyntipäällikkö, Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomi
0504619989

Anniina Filppula

Myyntipäällikkö, Etelä- ja Lounais-Suomi
0451636200

Marjo Jännes-Malm

Tuotepäällikkö
040 707 3472

    Ota yhteyttä