Vaasaan avattu Fit1-kuntosali on tarkkaan mietitty kokonaisuus

Fit1 avasi syyskuussa viidennen kuntosalinsa Vaasan keskustaan Sepänkyläntielle. Uusi kuntosali houkutteli avajaispäivänä ihmisiä jonoksi asti. Kuntosalin perustaja P-C Nordensvedilla on pitkä kokemus alalta. Fit1-kuntosaliketjulla on entuudestaan kolme kuntosalia Espoossa ja yksi Vaasassa. Ensimmäisen kuntosalin Vaasaan hän avasi osittain vanhan tuttavan mutta myös sattuman siivittämänä. Samoin kävi nytkin, sillä sama tuttava osti vanhan teollisuuskiinteistön Sepänkyläntieltä, johon P-C päätyi rakennuttamaan seuraavan Fit1-kuntosalin.

Kunnolla projekti sai tulta alleen keväällä 2018, josta alkoi avajaispäivään saakka kestänyt rakennus- ja remonttiprojekti. P-C halusi rakentaa aikaisempia kuntosaleja suuremman ja yleisilmeeltään poikkeuksellisemman kokonaisuuden.
– Halusin myös tehdä tästä helposti lähestyttävän, toiminnallisen ja viihtyisän treenipaikan.

Erottuva kokonaisuus sisustuksen avulla

Lopputulos on vaikuttavan erilainen kuin mihin perinteisesti on kuntosaleilta totuttu näkemään. Designiin kiinnitettiin alusta saakka erityistä huomiota, ja pienetkin yksityiskohdat viilattiin, minkä huomaa ympärilleen katsoessa. Suunnittelun takana on P-C itse sekä hänen puolisonsa, ja tila haluttiin kunnostaa vanhaa teollisuustilaa kunnioittaen.

Salissa on sopivan hämyinen tunnelma, joka tekee siitä kiinnostavan. Avarassa harjoittelutilassa huomion ensimmäisenä kiinnittävät tummiin seiniin maalatut valtavat seinämaalaukset, jotka ovat vaasalaisten katutaiteilijoiden käsialaa. Tyyliin sopivat riippuvalaisimet ja katonrajassa kulkevat putkistot täydentävät tehdasmaista kokonaisilmettä.

Kuntosaliin haluttiin laaja välinevalikoima. Fysiolinelta päätettiin hankkia gym80-sarjan laitteita, sillä ne sopivat keskuksen profiiliin, ja ne ovat kestäviä ja toiminnallisesti hyviksi todettuja laitteita. Laitteiden mustat rungot ja verhoilut sopivat myös tyylillisesti koko kuntosalin yleisilmeeseen. P-C kehui prosessin toimineen helposti ja suoraviivaisesti Fysiolinen kanssa.

Erilaistuminen on tärkeää

Kilpailu on tällä hetkellä kovaa kuntosali- ja hyvinvointialalla, mutta Suomen kuntosaliyrittäjien hallituksessakin vaikuttavan P-C:n mukaan sopiva kilpailu lisää toisaalta myös kehitystä. Tulevaisuudessa tarvitaan hänen mukaansa myös enemmän alan sisäistä yhteistyötä, jotta voidaan tarjota hyviä ja laajaa asiakaskuntaa houkuttelevia palvelukokonaisuuksia.

Kuntosalille ei tulla enää pelkästään treenaamaan, vaan tärkeää on tarjota asiakkaille yhä monipuolisempia elämyksiä. Siksi kuntosalien tulisi rohkeasti erilaistua ja uskaltaa erottautua valtavirrasta.
– Kuntosaliyrittäjien tulisi valita oma selkeä suuntansa ja seurata sitä. Pitää tehdä sellaisia kokonaisuuksia, joista itse tykkää. Silloin siitä tykkää todennäköisesti moni muukin.