Tasokas hotellikuntosali on kilpailuvaltti

Messukeskuksen Holiday Inniin tehdyn täysremontin yhteydessä uusittiin myös jo parhaat päivänsä nähnyt kuntosali. Vieraat treenaavat nyt neljännen kerroksen sokkeloisen salin sijaan hotellin kymmenennessä kerroksessa, jossa kaupungille avautuvat maisemat viimeistelevät treenikokemuksen.
– Koska hotellista haluttiin näyttävä, kuntosalinkin piti näyttää sellaiselta. Arkkitehti suunnitteli kuntosalin ylimpään kerrokseen lasiseinillä, tekninen päällikkö Jani Pulkkinen sanoo.

Hotellin vanhassa kuntosalissa laitteita oli haalittu sieltä täältä, eikä se palvellut tarkoitustaan. Uudesta treenipaikasta haluttiin kuntosali eikä kuntoiluhuone, kuten Pulkkinen kuvailee vanhaa kuntosalia.
– Halusimme uudesta tilasta avaran ja yhtenäisen, emmekä sellaista, jossa on monta pientä huonetta, hän sanoo.

Pulkkinen on itse vieraillut hotellikuntosaleissa ympäri maailmaa, ja hän on huomannut niiden olevan hotelleissa usein keskeneräisen ja viimeistelemättömän näköisiä.
– Hotellisaleissa laitteet ovat usein eri paria, eikä fokus ole täysipainoisen kuntosalitreenin tekemisessä. Vaikka kuntosalimme ei olekaan kaupallinen, halusimme siitä sellaisen, että vaativakin kuntoilija pystyy tekemään täystreenin menemättä maksulliseen saliin hotellin
ulkopuolelle.

Ammattiurheilijoiden tarpeet huomioitu

Hotellinjohtaja Patrick Miltznerin mukaan laadukas hotellikuntosali on vieraille entistä tärkeämpi kriteeri majoitusta valittaessa.
– Rajallisten neliömäärien vuoksi hotellin kuntosali harvoin korvaa vierailijan omaa kotisalia, mutta olemme mielestäni päässeet niin lähelle kuin mahdollista.
Messukeskuksen vieressä oleva Holiday Inn majoittaa paljon ammattiurheilijoita, minkä vuoksi myös kuntosalin varustelun pitää olla riittävä vaativankin treenin tekemiseen. Esimerkiksi ammattikiekkoilijoiden tarpeet on pyritty huomioimaan, jotta he pystyvät tekemään
harjoitteen helposti hotellin sisällä.

Miltzner on avannut useita hotelleja Helsinkiin, ja hänen mukaansa kuntosali Messukeskuksen Holiday Innissä on muihin verrattuna ylivertainen laitteiden laadun ja yleisen tunnelman vuoksi.
– Hotellisali joudutaan usein rakentamaan pommisuojiin, minkä vuoksi ne eivät ole visuaalisesti hirveän kivoja. Tämä sali on varustelultaan erittäin riittävä muutaman yön majoittuvaa vierasta varten.