Reformeri tuo uusia ulottuvuuksia pilatekseen

Töölön Pilates Studiolle hankittiin Fysiolinelta PeakPilateksen reformeri-pilateslaitteet. Kyseessä on laite, joka tarjoaa pilatekseen monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia ja -sovelluksia hyödyntämällä sen jousivastuksia sekä muita komponentteja. Reformeriharjoittelu kehittää erityisesti keskivartalon lihaksia, liikkuvuutta sekä kehonhallintaa.

Studion toisen yrittäjän, Ann-Christin Åströmin, mukaan parasta reformeriharjoittelussa on sen tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet.
– Vain taivas on rajana, mitä tällä laitteella pystytään tekemään. Joka kerta siitä löytyy joku uusi ulottuvuus.

Reformeriharjoittelun liikkeet ovat mattopilateksesta tuttuja, mutta reformeri auttaa tekemään harjoitukset ja liikkeet keskitetymmin syviä lihaksia käyttäen. Se on myös hyvä väline kehotietoisuuden kehittämiseen.
– Joillakin kehotietoisuus on ihan kateissa. Reformerin avulla on helpompi löytää kehostaan ne kohdat, joissa liikkeen tulisi tuntua. Matolla pitää kontrolloida koko kehoa, kun reformerilla voi keskittyä yhteen osaan, mikä voi olla monelle paljon helpompaa.

Reformerit houkuttelevat myös sellaisia asiakkaita, jotka eivät ole innostuneet perinteisestä pilateksesta.
– Reformeri jo laitteenakin kiinnostaa ihmisiä. Tämä on myös hyvä välimuoto heille, joilla on ollut ennakkoluuloja mattopilatesta kohtaan.

Laitteiden vastaanotto on ollut hyvä, ja erityisesti pienet ryhmäkoot ovat olleet asiakkaille mieluisia. Reformeritunneille mahtuu kerrallaan kuusi harjoittelijaa, mikä mahdollistaa yksilöllisen ohjaamisen. Monet alkeiskurssit ovat pyörähtäneet käyntiin, ja myös miehille ja yli 60-vuotiaille löytyy studion lukujärjestyksestä oma tuntinsa.