NHL-maalivahdin kotikuntosali helpottaa kiireisen urheilijan arkea

NHL-maalivahti Antti Raanta solmi keväällä kolmivuotisen jatkosopimuksen Arizona Coyotesin kanssa. 29-vuotias Raanta oli kevätkaudella NHL:n yksi parhaista maalivahdeista, ja tavoitteet myös tulevalle kaudelle ovat korkeat. Kesäkauden treeniohjelmaa noudattavan Raannan kotiin Raumalle asennettiin kompakti autotallikuntosali, jonne Fysioline toimitti Matrixin ja BodySolidin kuntosalilaitteet sekä pientreenivälineistöä Wrangelta.

Pitkä pelikausi vaatii veronsa, minkä vuoksi kesän alku menee huilien ja paikkoja palautellen. Kesäharjoittelu on kuitenkin iso osa kautta, sillä se valmistaa ja kehittää kroppaa tulevan kauden intensiiviseen peliarkeen. Kesäharjoitteluun kuuluvat muun muassa lenkkeilyä, pyöräilyä, kehonhuoltoa ja voimaharjoittelua.
– Erityisesti räjähtävä ja terävä voimantuotanto on iso osa kesän treenejä, Raanta kertoo.

Kotikuntosalin Raanta kokee kätevänä ja helppona. Treenejä on viikoittain 7-10, joihin jokaiseen kuluu aikaa yhdestä neljään tuntia. Kotona treenin pystyy tekemään nopeammin, mikä helpottaa kiireisen ammattiurheilijan perhearkeakin:
– Lapsen voi laittaa rattaisiin nukkumaan ja mennä sillä aikaa treenaamaan.

Raanta on tyytyväinen Fysiolinen tehokkaaseen toimintaan

Koska kuntosaliksi päivittynyt autotalli oli tilaltaan rajallinen, Raanta halusi monipuoliseen käyttöön soveltuvat laitteet. Hän päätti hankkia Matrixin crosstrainerin ja penkin sekä BodySolidin räkin:
– Crosstrainer on hyvä koko kropan laite, ja sen avulla voi tehdä sellaista treeniä mitä pelaaminenkin vaatii. Räkin ja tangon avulla taas voi tehdä hyvin monenlaisia liikkeitä, Raanta perustelee välinevalintojaan.

Raanta päätyi hankkimaan haluamansa laitteet Fysiolinelta sukulaisensa suosituksesta. Itse prosessi sujui helposti ja nopealla aikataululla:
– Prosessi tehtiin meille helpoksi. Meidän ei tarvinnut kuin ilmoittaa mitä halutaan, ja luonnokset laitteiden sommittelusta saapuivat nopeasti. Meni viikko ja ilmoitettiin, että asentajat tulevat paikalle. Homma toimii, ja tavarat ovat paikoillaan nopealla aikataululla, mikä on Fysiolinen valttikortti, Raanta kehuu.

Mies on myös tyytyväinen suoraan pakasta vedettyihin tuliteriin laitteisiin:
– Jo päälle päin näkee, että laitteet ovat laadukkaita. Kuntosaliin asennettu matto myös muokkasi sen hyvännäköiseksi. Kyllä on kiva alkaa treenaamaan vastavalmistuneessa kotijumppaamossa.