Kuntokeskus Liikku luottaa laatuun

Kuntokeskus Liikku perusti vuonna 2010 ensimmäisen kuntokeskuksena Ouluun Alasintielle, minkä jälkeen laajentumistahti on ollut ripeä. Vuoden 2016 lopulla kuntokeskuksia oli jo viisi, ja kaikki kuntokeskukset olivat Johanna ja Heikki Riihijärven omistamia ja luotsaamia. Konseptin kasvu sai uutta potkua, kun Liikusta tuli osa Cor Groupia. Tällä hetkellä kuntokeskuksia on yhteensä 11, ja elokuuhun mennessä avataan kuusi keskusta lisää. Myös tulevaisuuden kasvutavoite on kunnianhimoinen, sillä suunnitteilla on avata vuosittain 10-12 uutta keskusta.

Liikun kävijäkunta on hyvin heterogeenistä, ja siellä käy hyvin eri-ikäisiä ja -tasoisia harjoittelijoita. Aloittelijoiden lisäksi Liikussa käy harjoittelemassa kesäisin NHL-tason jääkiekkoilijoita. Noin puolet Liikun nykyisistä toimipisteistä on varustettu Fysiolinen toimittamilla gym80- ja Matrix- laitteilla. Laitteet ovat olleet pidettyjä niiden helppokäyttöisyyden ja luotettavuuden vuoksi.

Liikku Oulun juoksumatoilla juostu yli miljoona kilometriä

Budjettisalille on erittäin tärkeää, että laitteet ovat kestäviä ja huoltovapaita, sillä laitteiden on oltava asiakkaiden päivittäisessä käytössä. Fysiolinen toimittamiin laitteisiin ollaan oltu tyytyväisiä, ja myös huolto on toiminut erinomaisesti. Laitteita huolletaan säännöllisesti vuosittaisen huoltosopimuksen puitteissa, ja vikakorjaukset hoituvat lyhyellä vasteajalla paikallisen huoltoteknikon toimesta.

Laitteiden huoltoa ei saa unohtaa, vaikkei varsinaista vikaa olisi ilmennytkään:
– Ennakoivalla huollolla on suuri merkitys laitteiden kestoikään, turvallisuuteen ja toimivuuteen. Siten huolletun laitteen käyttö sujuu niin kuin sen valmistaja on tarkoittanutkin, Fysiolinen huoltoteknikko Jan Gumpler avaa. Ammattitaitoinen huoltoteknikko osaa huomioida myös laitteiden sähköturvallisuuden, ja lainsäädännön edellyttämät sähköturvallisuusmittaukset tehdäänkin jokaisella huoltokäynnillä.

Laitteiden kestävyydestä ja onnistuneesta ylläpidosta kertoo Matrixin juoksumattojen huikea saavutettu kilometrimäärä, sillä Liikun kahden ensimmäisen toimipisteen yhteensä 11 juoksumatolla on juostu yhteensä yli 1 000 000 kilometriä, eli 25 kertaa maailman ympäri!

Juoksumattoja on huollettu säännöllisesti, ja Alasintien toimipisteen mattojen juoksupinta on vaihdettu kerran. Säännöllisen huollon merkitys kasvaa laitteen ikääntyessä, sillä huoltamaton laite aiheuttaa väistämättä toimintahäiriöitä, jotka taas vaikuttavat negatiivisesti asiakasviihtyvyyteen.
– Johanna ja Heikki haluavat laitteiden toimivan tarkalleen oikein. Yhteisen tavoitteen vuoksi yhteistyötä on helppo ja mukava tehdä, Gumpler kehuu.