Fysioline toteutti Hintsalle brändiä kunnioittavan kuntosalin

Teksti: Terhi Kangas, kuvat: Nina Kaverinen

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvän Hintsa Performancen valmennusopit tunnetaan maailmalla jopa paremmin kuin kotimaassaan, vaikka nimi on Suomessakin tuttu vähintään Aki ja Lotta Hintsan kautta, jos ei yrityksenä.

Arvostettuna formulalääkärinä maailmanmaineeseen nousseen Aki Hintsan elämästä ja menestyksen filosofiasta vuonna 2015 julkaistu Voittamisen anatomia (Oskari Saari, WSOY) löytää edelleen uusia lukijoita. Se on monen parempaa hyvinvointia elämäänsä kaivanneen raamattu ja tiekartta.

Aki Hintsa jakoi toisinajattelevassa mallissaan ihmisen hyvinvoinnin kuuteen osa-alueeseen, joista jokaisen on oltava kunnossa, jotta ihminen pystyy antamaan parhaansa. Menestys on hyvinvoinnin sivutuote.

Core eli kaiken mahdollistava ydin löytyy kehän keskeltä. Ympärillä ovat yleinen terveys, biomekaniikka, palautuminen, ravinto, fyysinen aktiivisuus ja henkinen energia. Mitään näistä ei tule jättää huomiotta.

Formulatähtien lisäksi erityisesti bisnesmaailman kovissa prässeissä puristetut johtajat ja asiantuntijat ovat tehneet merkittäviä oivalluksia Hintsan mallin avulla. Malli palvelee kaikkia, joiden päätuote on kirkkaat aivot – ei ainoastaan urheilijoita.

Aki Hintsa ymmärsi urheilijoiden ja johtajien kamppailevan pitkälti samojen haasteiden kanssa. Jatkuva matkustelu, liikunnasta ja unesta tinkiminen, vaativat päätökset ja työlle omistautuminen kuluttavat ihmistä valtavasti. Palautumiselle ei jää tilaa arjessa.

Hintsan tieteeseen perustuvassa mallissa ratkaisu löytyy eri osa-alueiden tasapainosta sekä oman energian ja elämänhallinnan palauttamisesta.

Uusi kuntosali täsmästi omiin tarpeisiin

Hintsa Performancella on Helsingin lisäksi toimistot Lontoossa, Zürichissä ja Abu Dhabissa. Kansainvälinen liiketoiminta kasvaa tällä hetkellä kehitysjohtaja Pekka Pohjakallion mukaan erityisesti Lähi-Idässä. Myös Saksa on vahva nousija liiketoiminta-alueena.

Helsingissä työskentelee siis vain murto-osa yrityksen asiantuntijoista. Noin kolmellekymmenelle työntekijälle löytyi uusi toimivampi tilaratkaisu keväällä 2022 avautuneesta Innovation Home Kampista, joka on profiloitunut kasvuyrityskeskukseksi. Monipuoliset coworking-tilat mahdollistavat modernin hybridityön ja myös Hintsan arvoissa tärkeä yhteisöllisyys toteutuu joka päivä.

– Toimitilavalintamme sinetöi kiinteistön kellarista saatu oma kuntosalitila, joka on päivisin vain omien valmentajiemme ja asiakkaidemme käytössä. Iltaisin sali on myös Innovation Homen muiden vuokralaisten käytössä, Pekka Pohjakallio kertoo.

Myös Hintsa Performancen työntekijät käyttävät salia aktiivisesti. Valmentaja Heikki Huovinen antaa myyntijohtaja Kalevi Kostiaiselle hienosäätövinkkejä tuttuihin liikkeisiin. Tästä onkin usein kyse: pieni muutos ja sen tarjoama oivallus voi olla avain suurempaan.

 

Hintsa Performancen valmennuksessa fyysinen aktiivisuus on siis vain yksi osatekijä. Siksi rauhallinen ja luottamuksellisen vuorovaikutuksen mahdollistava kuntosalimiljöö korostuu.

Valmentajan ja asiakkaan kohtaaminen ei ole koskaan pelkkää salitreeniä. Ensisijaisena tavoitteena ei ole tehdä kaikista asiakkaista Ironman-kilpailijoita, vaan auttaa heitä löytämään uusia tapoja elää hyvää ja tasapainoista elämää.

– Meillä käy usein niin, että asiakas kuvittelee tulevansa tekemään salitreeniä, mutta löytääkin itsensä pohtimasta elämäntarkoitusta ja omaa minuuttaan valmentajamme kanssa, Pohjakallio naurahtaa.

Pelkistettyä tyylikkyyttä omilla brändiväreillä

Uusi kuntosali on kooltaan kompakti, ainoastaan 70 neliötä. Alusta asti oli selvää, ettei siellä saa olla mitään turhaa. Tähän pyydettiin näkemyksiä tarkan tarjouspyynnön pohjalta usealta laitetoimittajalta. Parhaan tarjouksen sekä sisällöllisesti että hinta-laatu-suhteeltaan antoi toinen suomalainen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liiketoimintansa pohjaava Fysioline.

Kuntosaliprojektia veti Hintsalla valmentaja Moriz Wikström, jolla oli vahva kokemus kuntosalien tilasuunnittelusta, joten myös Fysiolinelle projekti oli tästä kulmasta poikkeuksellinen.

Asiakkaalla ei läheskään aina ole yhtä tarkkaa näkemystä ja tietämystä esimerkiksi laitteiden ominaisuuksista – eikä tarvitsekaan olla. Juuri sitä varten Fysiolinen myyntitiimi on olemassa konsultoivalla otteella.

– Tämä projekti oli poikkeuksellinen myös Hintsan ainutlaatuisen valmennusfilosofian vuoksi. Oli kunnia päästä mukaan miettimään kuntosalin toiminnallisuuksia osana kokonaisuutta. Edustamiemme laitteiden räätälöitävyys pääsi tässä kohteessa upeasti esille, kertoo Anssi Rantanen Fysiolinelta.

Räätälöitävyys korostuu erityisesti Wrange Pro Line -tuotteissa sekä Gym80-laitteiden runko- ja verhoiluvärien yksityiskohdissa. Hintsan brändivärit hallitsevat salin yleisilmettä tyylikkäällä tavalla. Pääväri musta näkyy rungoissa ja verhoiluissa. Kultaisella on viimeistelty tikkauksia ja brodeerattu laitteisiin Hintsan logot.

Aki Hintsan menestyksen ympyrä on painettu kultaisella kuntosalin mustaan ruohomattoon. Kuvio muistuttaa myös salitreeniä tehdessä, että fyysinen aktiivisuus on vain yksi hyvinvoinnin osa-alueista.

 

3D-mallinnoksilla yhteisen suunnittelun alkuun

Fysioline tutustui suunnitteluvaiheessa Hintsa Performancen brändikuvastoon sekä liiketoimintamalliin aivan ydintä myöden. Tämä näkyy lopputuloksessa, johon vaativa, mutta yhteistyöhaluinen asiakas on ollut äärimmäisen tyytyväinen.

Jo ensimmäiset 3D-mallinnokset salikokonaisuudesta olivat vakuuttavia, mutta hienosäätöä suunnitelmaan tehtiin useampaan kertaan vahvasti yhdessä sparraillen.

– Fysiolinen Anssin rohkeat ideat täydensivät loistavasti meidän omia ideoitamme. Saimme suunnitteluun valtavasti enemmän kuin vain laitelistan. Arvostan kumppanissa uskallusta haastaa ja halua tarjota nimenomaan tarpeisiin sopivia ratkaisuja, eikä automaattisesti kuvaston kalleinta laitetta, Moriz Wikström toteaa.

Monella salilla työntökelkan alla on totuttu näkemään vihreä ruohomatto. Täällä sekin on väriltään musta ja sitä koristaa kaikkea toimintaa ohjaava kuvio eli menestyksen ympyrä.

Hintsa Performancen oma kuntosali on luonteeltaan hyvin toiminnallinen. Siellä on vain muutamia kaupallisilta saleilta tuttuja laitteita, joilla voi tehdä vain tiettyä harjoitusta. Tämä on tietoinen ja tärkeä valinta.

– Halusimme jättää valmentajille mahdollisimman paljon vapauksia toteuttaa harjoittelua monipuolisella tavalla. Tämä ohjasi pitkälti laitevalintoja. Tarvitsemme myös vapaata helposti muokattavaa tilaa, sillä yksilövalmennuksen sijaan paikalla voi olla yritysasiakkaamme pienryhmä, Wikström kertoo.

Juuri tästä syystä kompaktia tilaa ei voitu täyttää kaikilla mahdollisilla laitteilla, jotka periaatteessa olisi neliöihin saatu mahtumaan. Ja juuri tästä syystä Fysioline oli projektiin paras mahdollinen kumppani.

Core tarvitsee ympärilleen rauhaa ja harmoniaa myös kuntosalilla. Pelkistämisen taito ja oleellisen erottaminen lienevät suurimpia haasteita nykymaailmassa, joka tarjoaa kaikille kaikkea. Liikaakin.

 

Kehitysjohtaja Pekka Pohjakallio vakuuttui erityisesti Fysiolinen tilankäytön tajusta. Kuntosalilla on kaikki tarvittava, mutta ei mitään liikaa. Tekemisen rauha on Hintsa Performancen valmennuksessa tärkeä. Se toteutuu nyt täydellisesti Innovation Homen kellarikerroksessa