Hiekkasärkkien tyylikkäin treenipaikka   

Kalajoelle aukesi kesäkuussa 2019 kuntosali, joka on yrittäjä Rauli Salmelan sanoin nykyaikainen ja tarkkaan suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus. Idea kuntosalista lähti itämään, kun Salmela palasi takaisin synnyinseudulleen Kalajoelle ja huomasi, että alueelta puuttuu moderni kuntosali.
– Kuntosalien kysyntä vain kasvaa, ja ajatuksena oli tehdä vimpan päälle oleva kuntosali.

Ideoista toteutukseen

Tatsigym rakennettiin täysin uuteen kiinteistöön, ja Salmela pääsi alusta alkaen vaikuttamaan pieniinkin yksityiskohtiin. Idearikkaan yrittäjän visiot elivät jatkuvasti vuoden kestäneen projektin aikana.
– Rakennusvaihe oli todella mielenkiintoinen. Joka viikko tuli jokin uusi idea, jota aloimme työstää.

Kuntosalin sisustuksesta haluttiin pramea, ja sellainen myös saatiin.
– Laitteet ja sisustus ovat viimeistä huutoa, mikä on ollut menestyksemme alusta alkaen, ja se myös erottaa meidät kilpailijoistamme. Sisään astuessaan asiakas huomaa heti, että saliin on panostettu.
Kuntosalista haluttiin laitteistoltaan ja välineistöltään mahdollisimman monipuolinen, sillä tavoitteena oli tehdä sali, joka sopii kaikille huippu-urheilijoista eläkeläisiin.
– Hyödynsimme Fysiolinen suunnittelupalveluita, kun esimerkiksi pohdimme sitä, miten laitteet mahtuvat tänne. Saimme myös kaikki laitteet ajallaan paikoilleen, vaikka aikataulumme oli todella tiukka.

Matalan kynnyksen treenit turisteille 

Koska Kalajoki on etenkin kesäisin vilkas matkailukohde, Tatsista haluttiin tehdä matalan kynnyksen treenipaikka myös hiekkasärkillä vieraileville turisteille. Asiakas voi ostaa verkkokaupasta kertakäynnin, mikä osoittautui kesän aikana niin suosituksi, että mahdollisuus satunnaisiin treeneihin päätettiin jättää pysyväksi.

Kesä lähtikin vauhdikkaasti käyntiin, ja alku on sujunut yli yrittäjän omienkin odotusten.
– Asiakkaita on jo useampi sata. Meitä on kehuttu kokoluokkamme hienoimmaksi kuntosaliksi.

Ideat eivät ole loppuneet kuntosalin valmistumiseen. Seuraavaksi Tatsilla käynnistyy pilottihanke kasvojentunnistusjärjestelmästä, jota hyödynnetään sisäänkirjautumisessa. Järjestelmän kamera tunnistaa asiakkaat kasvojen perusteella, millä minimoidaan myös jäsenyyden väärinkäyttö.