Espoonlahden uimahallin kuntosalin asiakasmäärä tuplaantui remontin jälkeen

Espoonlahden uimahallin kuntosali koki täysuudistuksen 2018 kesän aikana tehdyssä remontissa, jossa uusittiin kaikki pinnat ja kuntosalilaitteet. Samalla saatiin yksi kuntosali lisää, kun vanhat laitteet siirrettiin uimahallin alakertaan.
Espoon liikuntapaikkapäällikkö Jari Järven mukaan kuntosalin uusimisen takana oli tarve uudistua ja monipuolistaa uimahallin toimintaa sekä kävijäkuntaa. Eläkeläiset olivat kuntosalin pääkäyttäjäryhmä, mutta nyt tavoitteena oli houkutella myös nuorempia asiakkaita.

Laitevalinnat suunnittelun keskiössä

Uimahallin kuntosalin profiili on erilainen kuin kaupallisella puolella, sillä niiden kävijäkunta on Järven mukaan usein laajempi. Lisäksi kaupungin tulee suunnitteluvaiheessa huomioida ympäröivä alue ja kuntosalin haluttu toiminnallisuus.

Espoonlahden uimahallin kuntosali suunniteltiin sekä ryhmäliikuntaan että omatoimiseen harjoitteluun sopivaksi. Vanhat laitteet siirrettiin alakertaan ensisijaisesti omatoimisten treenaajien käyttöön, kun taas uusilla laitteilla varustetussa salissa järjestetään runsaasti myös ohjattuja tunteja.
Kaikki laitteet hankittiin Fysiolinelta, joka on Espoon ensisijainen laitetoimittaja. Painopakkalaitteet tulivat gym80:ltä, aerobiset ja kiertoharjoittelulaitteet Matrixilta. Kävijöiden ikäjakauman laajentamisen lisäksi laitevalinnoissa huomioitiin asiakkaiden toiveet sekä käytännön toimivuus.
– Aerobisille laitteille oli selkeä kysyntä. Niitä lisättiin, minkä avulla porukka saadaan myös jaettua salissa heti, kun osa menee aerobisiin ja osa muihin laitteisiin.

Tila ja kävijämäärä kaksinkertaistuivat

Uusi kuntosali on ollut käytössä pari kuukautta, ja jo nyt näyttää siltä, että kävijäkunnan monipuolistamisessa ollaan onnistuttu jopa yli odotusten.
– Asiakasmäärä on tuplaantunut, ja nykyään meillä käy enemmän myös koululaisia ja työikäisiä. Ikäjakauma on laajentunut 15-vuotiaista ylöspäin.

Harjoittelutilaa on uusitun kuntosalin myötä kaksinkertaisesti enemmän, mikä on vähentänyt merkittävästi ruuhkia, sillä asiakas pääsee aina treenaamaan alakertaan, jos yläkerran sali on varattu. Asiakkaat ovat olleet myös erityisen tyytyväisiä uusiin ja edellisiä monipuolisempiin laitteisiin. Myös Järvi itse on tyytyväinen sekä lopputulokseen että koko prosessiin Fysiolinen kanssa. ”Aikataulut ovat pitäneet, ja asennus saatiin tehtyä täysin ajallaan tiukasta aikataulusta huolimatta.”