Avant Tecnon 300 neliön kuntosali on panostus työntekijöiden hyvinvointiin

Ylöjärveläisen pienkuormaajia valmistavan Avant Tecnon työntekijät saivat alkukesästä käyttöönsä hulppean 300 neliön kokoisen kuntosalin. Tilat löytyivät tuotantotilojen yhteydessä olevasta vanhasta näyttelytilasta, joka remontin kautta muuntui sopivaksi tilaksi kuntosalille. Nyt kuntosali on Ylöjärven toimipisteellä työskentelevien noin 250 työntekijän käytössä lähes ympäri vuorokauden.

Kuntosalia suunniteltiin pitkälti Avant Tecnon henkilökunnan voimin. Laitteiden osalta päädyttiin kokonaisuuteen, joka koostuu sekä Fysiolinen uusista että käytetyistä laitteista. Käytettyjen laitteiden avulla budjetti pysyi kurissa, ja isosta tilasta saatiin toiminallisuuksiltaan todella monipuolinen. Tilan ilmettä ehostettiin Scope designin kevyen sisustussuunnitelman avulla ja kokonaisuudesta saatiin raikas ja Avant Tecnon brändiä mukaileva.

Kuntosalin rakentaminen on iso ja hieno satsaus työntekijöihin ja sen avulla halutaan kannustaa työntekijöitä liikkumaan. ”Arki on meillä kaikilla kiireistä. Omalla työpaikalla sijaitsevalle kuntosalille on helppo tulla ennen tai jälkeen työpäivän.”, kertoo yhtiön varatoimitusjohtaja Jani Käkelä. ”Pienikin aamujumppa tekee hyvää ja parantaa kuntoa pitkässä juoksussa paljon”, täydentää kuntosalihanketta vetämässä ollut konemyyjä Jarkko Bamberg.

Bamberg vetää itse työntekijöille kahdesti viikossa varhain aamulla kuntopiirin kuntosalin yhteyteen tehdyllä suurella permannolla. Vastaanotto niin kuntosalille kuin ohjatulle liikunnalle on ollut hyvä. Kesälomakauden päätyttyä väkeä aktivoidaan entistä enemmän kuntosaliharjoittelun pariin.

Monipuolinen kokonaisuus ripeällä aikataululla

Hanke lähti liikkeelle keväällä vauhdilla, ja lopulta noin kahden kuukauden kuluttua päätöksestä perustaa kuntosali, oli kokonaisuus valmis. ”Kaikki tapahtui ripeästi ja Fysiolinen kanssa asiat hoituivat ajallaan ja sovitusti. Kuntosalin suunnittelussa ja hinnoittelussa oli järki mukana”, kiittelee Bamberg.