Tampereen uintikeskuksen monipuolinen kuntosali

Tampereen uintikeskus on palvellut Tampereen Kalevassa vuodesta 1979. Vuonna 2007 uintikeskusta laajannettiin ja vuosina 2013-2015 vanha puoli saneerattiin lattiasta kattoon. Kesällä 2015 avattu, uudistunut Tampereen uintikeskus palvelee kaikenlaisia käyttäjäryhmiä pikkuvauvoista eläkeläisiin ja kilpaurheilijoista erityisryhmiin.

Saneerauksen myötä uudistuneeseen Tampereen uintikeskukseen odotetaan vuositasolla n. 100 000 kävijän lisäystä. – Kävijämäärä on lähtenyt hyvin nousuun saneerauksen myötä, esimerkiksi marraskuussa meillä kävi 40 000 asiakasta, Tampereen kaupungin johtava liikunnanohjaaja Tuula Paavola kertoo.

Helppokäyttöisyyttä ja turvallisuutta

Saneerauksen yhteydessä uusittiin myös kuntosali, joka siirtyi entisistä väestönsuojatiloista näköalapaikalle uintikeskuksen altaiden yläpuolelle. Luokseen kutsuvasta ja ilmavasta kuntosalista avautuu lasiseinien takaa näkymä moderniin allastilaan. Avarat ja valoisat tilat sekä laadukkaat ja monipuoliset kuntosalilaitteet ovat miellyttäneet asiakkaita. Kuntosali on varustettu Matrixin aerobisilla- ja painopakkalaitteilla. Lisäksi uudesta kuntosalitilasta löytyy vapaapainoharjoittelualue sekä kiertoharjoittelulaitteita lämmittely- ja ryhmäliikuntakäyttöön.

Kuntosali palvelee siis erittäin laajaa asiakaskuntaa aina huippu-urheilijasta kuntoutujaan. – Matrixin laitteiden helppokäyttöisyyttä kiitellään, ne sopivat kaikille perusharjoittelijoille, Tuula Paavola kertoo. Laitteet on sijoiteltu tilaan mukavan väljästi erityisryhmäkäyttöä silmällä pitäen. Laitteissa on lisäksi huomioitu helppokäyttöisyys ja turvallisuus.

Huoltosopimus kannattaa!

Uuden kuntosalin laitteiden toimivuuden takaa Fysiolinen kanssa tehty määräaikaishuoltosopimus. Näin laitteet huolletaan säännöllisesti ja niiden käyttö on turvallista eikä käyttökatkoja synny. Määräaikaishuoltosopimus takaa myös laitteiden pitkän käyttöiän. – Yhteistyö Fysiolinen kanssa on sujunut erittäin hyvin ja kaikki mitä on sovittu, on myös pitänyt. Olemme olleet tyytyväisiä myös Fysiolinen huoltovalmiuteen, Tuula toteaa.

Kehitys jatkuu

Uudistunut kuntosali palvelee erinomaisesti uintikeskuksen asiakkaita ja erillisten pukutilojensa ansioista kuntosalilla voi käydä myös ilman uintia. Kuntosalilla järjestetään paljon ohjattua toimintaa ja ohjaajat opastavat asiakkaita kuntosalilaitteiden käytössä säännöllisesti. Kokonaisuus on räätälöity niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin kaupunkilaisten liikkumistarpeita. Tulevaisuudessa Tampereen uintikeskus laajenee jälleen – työmaa on siirtynyt uintikeskuksen ulkopuolelle, jonne rakennetaan nyt uutta maauimalaa.